GUE Recreational diver -kurssit

GUE Fundamentals

image7GUE Fundamentals –kurssilla sukeltaja voi parantaa kokonaisvaltaisesti omaa sukeltamistaan. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden kehittää omia taitoja, jotta sukeltaminen olisi turvallisempaa, vaivattomampaa ja hauskempaa. Vaativille tekniikka- tai luolasukelluskursseille haluaville fundis on soveltuu hyvin, koska sillä opitut taidot edesauttavat menestymistä jatkokursseilla. Fundamentals –kurssi toimii myös porttina GUEn koulutusjärjestelmään niille sukeltajille, jotka eivät aiemmin ole GUEn kursseja käyneet.

Kurssi kestää yleensä neljä päivää. Kurssin teoriaosuudessa tutustutaan GUEen järjestönä, opetellaan sukellussuunnittelun perusasioita, perehdytään GUE varustekokoonpanoon jne. Sukelluksia kurssilla tehdään vähintään kuusi. Kurssin aikana harjoitellaan mm. erilaisia potkuja, kaasun jakamista, venttiileiden sulkemista ja avaamista ja merkkipoijun lähettämistä.  Kurssin voi suorittaa joko tuplapulloilla tai sinkulla.

Kaikki taidot tehdään uintiasennon ollessa horisontaalinen ja nosteen ollessa neutraali. Ryhmätoimintaa painotetaan voimakkaasti kurssilla ja kaikki harjoitteet tehdään tiiminä.

Osallistuaksesi GUE Fundamentals –kurssille sinun tulee olla vähintään 16 –vuotias, tupakoimaton ja sinun tulee olla luokitettu sukeltaja.

Recreational Diver 1: Nitrox

GUE Rec 1

Rec 1 on GUEn peruskurssi luokittamattomille sukeltajille. Kyseessä on kattava laitesukelluksen peruskurssi, jolta osallistuja saa vankan ja turvallisen perustan hauskalle harrastukselle. Rec 1 –kurssilla perusteisiin paneudutaan kunnolla ja vaadittavat taidot harjoitellaan huolellisesti siten, että ne palvelevat ”oikean elämän” sukeltamista. Hyvin hallitut tiedot ja taidot tulevat väistämättä johtamaan mukaviin sukelluksiin, joilla voi keskittyä vedenalaisen maailman katseluun.

Kurssille perehdytään mm. sukelluksen teoriaan, kaasusuunnitteluun, varusteisiin jne. Kaikkia vedessä suoritettavia harjoituksia pohjustetaan ensin tekemällä kenttäharjoituksia, jolloin oppilaat saavat mahdollisuuden harjoitella uusia motorisia taitoja kuivalla maalla.

Ensimmäinen asia mitä sukelluksilla harjoitellaan on oikean uintiasennon saavuttaminen sekä neutraali nosteenhallinta. Kun nämä kulmakivet on saatu paikoilleen siirrytään muihin harjoituksiin, jotka myös suoritetaan nosteen ollessa neutraali – juuri niin kuin ”oikeillakin” sukelluksilla tehtäisiin. Kurssin aikana pari- tai ryhmätyöskentelyä painotetaan voimakkaasti ja kaikki harjoitukset tehdään ns. tiimitaitoina.

Kurssin voi suorittaa joko märkä- tai kuivapuvulla (GUE Finlandin kouluttajat suosittelevat kuivapukua). Kurssin jälkeen voit sukeltaa 21 metrin syvyyteen. Kurssin sukellukset sukelletaan nitrox 32 –kaasulla, joten kurssi antaa pätevyyden tämän kaasun käyttämiseen. Voidaksesi osallistua kurssille sinun tulee olla vähintään 16-vuotias ja tupakoimaton.

 

Recreational Diver 2: Triox

392228_10151128335386101_162340174_n

GUE Rec 2 on sukelluksen jatkokurssi joka antaa sinulle tiedot ja taidot sukeltaa 30m syvyyteen käyttäen triox -seoskaasua käyttäen. Saat tehdä pieniä dekompressiosukelluksia. Lisäksi GUE Rec 2 on todella kattava pelastussukelluskurssi.
 
 

Recreational Diver 3: Trimix

Brixio-wreckGUE Rec 3 -kurssi on edistynein virkistyssukelluskurssimme. Rec 3 kurssilla opit sukeltamaan syvemmälle, 39m asti käyttäen 21/35 trimix kaasua, tuplapulloja ja nitrox 32:ta dekompressiokaasuna. Kurssi antaa sinulle vakaan perustan tehdä rauhallisia ja turvallisia sukelluksia tällä syvyysalueella. Rec 3 on myös erinomainen kurssi jos haluat lisää harjoitusta ennen Tech 1 koulutusta.

 
 

DPV Level 1

DSC_3694GUE DPV Level 1 -kurssilla opit ajamaan ja käsittelemään Diver Propulsion Vehicle (DPV) eli sukellusskootterilla tehokkaasti, virtaviivaisesti ja turvallisesti. Skootterilla ajaminen eli “mopoilu” on hauska tapa liikkua vedessä ja avaa monia uusia mahdollisuuksia sukelluksilla. DPV Level 1 kurssilla opit hallitsemaan DPV:n käytön, reagoimaan oikein ongelmatilanteisiin ja harjoittelemaan tiimityöskentelyä DPV sukelluksilla.